Norjalaisen metsäkissan pennun hinta

Norjalainen metsäkissa ry:n näkemys norjalaisen metsäkissan pennun hinnasta on seuraava:

Pennun suositushinta on 600-1000 euroa riippuen pennun vanhempien terveystesteistä ja vanhempien näyttelytitteleistä.
• 600-800 euroa on yhdistyksen suositushinta pennulle, jonka jommalta kummalta tai molemmilta vanhemmilta puuttuu jokin yhdistyksen suosittelema terveystesti.
• 900-1100 euroa on suositushinta pennulle, jonka molemmat vanhemmat on testattu yhdistyksen suositusten mukaan (HCM, GSD IV, FeLV, FIV ja veriryhmämääritys) ja ne ovat saavuttaneet näyttelyssä jonkin tittelin.
• Kasvattajan tulee näyttää / antaa kopiot pennun vanhempien terveystestien tuloksista pennun ostajalle mikäli hän ei ole tallentanut tietoja Omakissaan. Kasvattajan tulee kertoa ostajalle terveystestien merkitys.


Uuteen kotiin luovutettaessa pennun tulee olla vähintään 12 viikon ikäinen ja rekisteröity. Pentu saa mukaansa Suomen Kissaliiton rekisterikirjan, joka on väriltään kellertävä. Kuva rekisterikirjasta löytyy myös yhdistyksen sivuilta. Yhdistys suosittelee että pentu on rokotettu kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan ja myös vahvistusrokotus on annettu ennen pennun luovutusta uuteen kotiin. Rokotusten yhteydessä pentu on eläinlääkärin tarkastama ja tästä on kirjallinen todistus. Lisäksi yhdistys suosittelee, että pentu on tunnistusmerkitty. Suosituksena on myös, että kasvattaja liittää pennun omistajan Norjalainen metsäkissa ry:n jäseneksi edulliseen kasvattajahintaan (vuonna 2014: 7 €/jäsen).

Norjalainen metsäkissa ry on sitoutunut PawPedsin terveysohjelmaan. Lisää tietoa englanniksi: http://pawpeds.com/healthprogrammes/ -sivuilta.

Suosituksena on, että kaikki kasvatukseen käytettävät kissat ovat testattuja kissojen sydänsairauksien osalta terveiksi. Pentujen vanhemmat on Kissaliiton pakollisena vaatimuksena testattava myös GSD IV:n varalta ja GSD IV kantaja kissan saa astuttaa vain GSD IV N/N eli terveellä kissalla. Tavoitteena on että vuoden 2015 jälkeen kasvatukseen käytetään vain GSD N/N kissoja. Yhdistys ei voi kuitenkaan valvoa pentujen vanhempien terveystietoja, joten kannattaa pyytää kasvattajalta kopiot vanhempien terveystesteistä ja pyytää kasvattajaa vielä selventämään tulokset.

Huom!
Hintahaitaria voi käyttää ohjeena hinnoittelussa. Yhdistys korostaa, että yhdistyksellä ei ole oikeutta määrätä hintoja, vaan jokainen kasvattaja hinnoittelee pentunsa itse.

 

© Norjalainen Metsäkissa Ry
Perustettu 1989
Lisätietoja osoitteesta info@norjalainenmetsakissa.fi
Web-design Marika Lahti