Näyttelyt

Näyttelyt harrastuksena

Näyttelyt ovat mukava tapa harrastaa kissojen kera sekä tavata muita kissanomistajia. Näyttelyt ovat kissojen kauneuskilpailut, joten kissan on oltava terve ja hyväkuntoinen sekä sääntöjen mukaisesti rokotettu. Aluksi kissoja verrataan rotumääritelmään sekä myöhemmässä vaiheessa kilpakumppaneihin. Kissat kilpailevat näyttelyissä omissa ryhmissä. Norjalainen metsäkissa kuuluu puolipitkäkarvaisiin kissoihin (kategoria II). Näyttelyitä järjestetään ympäri vuoden eri puolilla Suomea. Näyttelyyn osallistuvan kissan on oltava vähintään 4 kk ikäinen. Lisätietoa järjestettävistä näyttelyistä, ilmoittautumisesta sekä näyttelypäivästä löytyy Suomen Kissaliiton näyttelyt-sivuilta.

Mikäli kissanäyttelyt kiinnostavat, saat varmasti apua näyttelyissä käymiseen kissasi kasvattajalta. Voit myös kysyä apua ja neuvoja yhdistyksen hallitukselta. Tervetuloa!


Kuva: Heikki Siltala

Valmistumislahjat

Toimivuoden aikana JW-, WW-, SW-, NW-, DSM-, DVM- ja DM- tittelin saaneet Suomessa asuvat Norjalainen metsäkissa ry:n jäsenten kissat palkitaan kotimaisella design-esineellä.

Edellä mainitut palkinnot yhdistys hankkii tarjousten perusteella loppuvuonna, kun palkittavien kissojen lukumäärä on selvillä. Palkinnot toimitetaan seuraavan toimivuoden alussa.

Valmistumispokaalit näyttelytitteleistä CH, PR, IC, IP, GIC, GIP, SC, SP:
Yhdistys lahjoittaa Suomessa asuvalle Norjalainen metsäkissa ry:n jäsenen kissalle yhden valmistumispokaalin ilmaiseksi. Kissan omistaja saa itse päättää pokaalin lunastusajankohdan tilaamalla sen yhdistyksen palkintovastaavalta ilmoittamalla kissan virallisen nimen ja valmistumistittelin. Pokaaliin kuuluu laatta, jossa on kissan titteli, virallinen nimi ja teksti Norjalainen metsäkissa ry. Yhdistys hankkii pokaalit isommissa erissä tarjousten perusteella. Pokaali toimitetaan ensisijaisesti näyttelyyn. Se voidaan myös postittaa ja vastaanottaja korvaa postikulut.

Yhdistyksen jäsenellä on myös mahdollisuus ostaa kissalleen valmistumispokaali 20 euron hintaan. Hinta sisältää laatan.

Omistajan on huolehdittava, että kissan tittelit ja valmistuminen näkyvät eli ovat tarkistettavissa Kissaliiton Omakissasta (julkinen näkymä).

Vuoden norjalainen metsäkissa -palkinnot yhdistyksen hallitus päättää toimikautensa alussa.

Palkinnot voit tilata sähköpostitse: palkinnot@norjalainenmetsakissa.fi

 

© Norjalainen Metsäkissa Ry
Perustettu 1989
Lisätietoja osoitteesta info@norjalainenmetsakissa.fi
Web-design Marika Lahti