Siitosurokset

Norjalainen metsäkissa ry:n hallitus on päivittänyt yhdistyksen astutusmaksusuositukset.
Jokainen kasvattaja ja kollin omistaja päättää tietenkin itse hintansa - nämä ovat yhdistyksen suositushintoja, joissa pääpaino on laitettu kissojen terveydelle.

Yhdistys suosittelee astutukseen käytettävälle urokselle FeLV- ja FIV -testiä, veriryhmämääritystä sekä kissan HCM-ultrausta. Pennun rekisteröinnin edellytys Suomen Kissaliittoon on tieto kissan GSD IV -tuloksesta. Mikäli näitä kaikkia testejä ei ole tehty, suositellaan astutusmaksuksi 80 euroa / jokainen pentu kissan tittelistä riippumatta.

Kasvatukseen tulee käyttää vain terveitä ja hyväluonteisia kissoja.

Terveystestattujen kissojen osalta astutusmaksut suositellaan porrastettavaksi näyttelytittelin mukaan siten, että ilman titteliä olevan uroksen käytöstä astutusmaksu/ ensimmäinen pentu 80 euroa, Champion urokselle 90 euroa, IC urokselle 105 euroa GIC urokselle 120 euroa, SC urokselle 135 euroa. DM, DSM, DVM ja JW uroksille suositellaan 150 euron korvausta ensimmäisestä pennusta.
Toiselle tai useammmalle pennulle maksuksi suositellaan 90 euroa / pentu.

Yhdistys ei suosittele sopimaan astutusmaksuksi pentua, vaan ennemmin tulee sopia esim. että uroksen omistajalla on oikeus ostaa halutessaan pentu ja astutusmaksut vähennetään pennun hinnasta.

Lisäksi uroksen omistaja voi pyytää kohtuullisen korvauksen naaraan hoidosta astutuksen aikana, yhdistys suosittelee 20 euron korvausta.

Yhdistys muistuttaa, että kollia käyttävän tulee itse tarkastaa kollin terveystestien tulokset yms. tarpeelliset asiakirjat. Mikäli jonkin kollin osalta on listalla väärää tietoa, toivomme siitä ilmoitettavan yhdistykselle jotta kolli voidaan poistaa listalta.

Ilmoittamalla siitosuroksensa listalle omistaja vakuuttaa että siitoslistalle ilmoitettava uros on testattu FeLVin, FIVin ja HCM:n osalta ennen jalostuskäyttöä. Kissalle tulee tehdä myös veriryhmämääritys ja sillä tulee olla Kissaliiton edellyttämä GSD IV-tulos. Listalle ilmoitettavan kissan on oltava vähintään 10 kk ikäinen ja omistajalla on oltava siitosuroksen omistajan sopimus tehtynä Suomen Kissaliiton kanssa. Näitä sääntöjä rikkova henkilö menettää oikeutensa käyttää siitosuroslistaa.

 


IC FI*Koivunpesän Parru
Mustahopeatabby bicolour (NFO ns 03 22)
Synt: 14.11.2016
Isä: SC FI*GoldenFurry`s First Glance
Emo: SC FI*Ninatte`s Voodoo
Pawpeds-sukutaulu
Muita tietoja: Terveystestit: HCM-ultra normal (02/2018) Veriryhmä: A FeLV ja FIV: negatiivinen GSD IV: N/N DNA PK: N/N

Omistaja: Minna Hyytiäinen (-0)
Puh: +358445462226, Lievestuore
sähköposti


FI* DevineWild Dante
Mustansavu, määrittelemätön määrä valkoista (NFO ns 09)
Synt: 3.1.2016
Isä: IT*Norr Venn's Your Summer Dream
Emo: FI* DevineWild Velma Kelly
Pawpeds-sukutaulu
Muita tietoja: Veikeä Dante odottaa innokkaana naisseuraa! Dante on ystävällinen ja seurallinen kaveri, joka olisi käytettävissä muutamalle ladylle. Terveystestit Dantelle tehty ja herra on valmis toimitaan. Kuvaa ja listätietoa löydät täältä: https://devinewild.weebly.com/devinewild-kissat.html Yhteydenotot: satumaa.veikkola@gmail.com

Omistaja: Satu-Maarit Veikkola (DEVINEWILD)
Puh: 0405777926, Seinäjoki
sähköposti


 

© Norjalainen Metsäkissa Ry
Perustettu 1989
Lisätietoja osoitteesta info@norjalainenmetsakissa.fi
Web-design Marika Lahti