Siitosurokset

Norjalainen metsäkissa ry:n hallitus on päivittänyt yhdistyksen astutusmaksusuositukset.
Jokainen kasvattaja ja kollin omistaja päättää tietenkin itse hintansa - nämä ovat yhdistyksen suositushintoja, joissa pääpaino on laitettu kissojen terveydelle.

Yhdistys suosittelee astutukseen käytettävälle urokselle FeLV- ja FIV -testiä, veriryhmämääritystä sekä kissan HCM-ultrausta. Pennun rekisteröinnin edellytys Suomen Kissaliittoon on tieto kissan GSD IV -tuloksesta. Mikäli näitä kaikkia testejä ei ole tehty, suositellaan astutusmaksuksi 80 euroa / jokainen pentu kissan tittelistä riippumatta.

Kasvatukseen tulee käyttää vain terveitä ja hyväluonteisia kissoja.

Terveystestattujen kissojen osalta astutusmaksut suositellaan porrastettavaksi näyttelytittelin mukaan siten, että ilman titteliä olevan uroksen käytöstä astutusmaksu/ ensimmäinen pentu 80 euroa, Champion urokselle 90 euroa, IC urokselle 105 euroa GIC urokselle 120 euroa, SC urokselle 135 euroa. DM, DSM, DVM ja JW uroksille suositellaan 150 euron korvausta ensimmäisestä pennusta.
Toiselle tai useammmalle pennulle maksuksi suositellaan 90 euroa / pentu.

Yhdistys ei suosittele sopimaan astutusmaksuksi pentua, vaan ennemmin tulee sopia esim. että uroksen omistajalla on oikeus ostaa halutessaan pentu ja astutusmaksut vähennetään pennun hinnasta.

Lisäksi uroksen omistaja voi pyytää kohtuullisen korvauksen naaraan hoidosta astutuksen aikana, yhdistys suosittelee 20 euron korvausta.

Yhdistys muistuttaa, että kollia käyttävän tulee itse tarkastaa kollin terveystestien tulokset yms. tarpeelliset asiakirjat. Mikäli jonkin kollin osalta on listalla väärää tietoa, toivomme siitä ilmoitettavan yhdistykselle jotta kolli voidaan poistaa listalta.

Ilmoittamalla siitosuroksensa listalle omistaja vakuuttaa että siitoslistalle ilmoitettava uros on testattu FeLVin, FIVin ja HCM:n osalta ennen jalostuskäyttöä. Kissalle tulee tehdä myös veriryhmämääritys ja sillä tulee olla Kissaliiton edellyttämä GSD IV-tulos. Listalle ilmoitettavan kissan on oltava vähintään 10 kk ikäinen ja omistajalla on oltava siitosuroksen omistajan sopimus tehtynä Suomen Kissaliiton kanssa. Näitä sääntöjä rikkova henkilö menettää oikeutensa käyttää siitosuroslistaa.

 


IC FI*Louhelan Da Capo
punatäplikäs/valkea (d 09 24)
Synt: 16.3.2012
Isä: IC S*Restless Zooropa
Emo: IC FI*Blackonyx Cinnamon
Pawpeds-sukutaulu
Muita tietoja: GSDIV n/n, Felv&Fiv neg, HCM-ultra normal (20.11.2014), veriryhmä A. Noudettavissa Riihimäeltä syyskuun alkuun asti. Kyselyt: anniina.paavilainen@gmail.com

Omistaja: Anniina Paavilainen (INUKCHUCKS)
Puh: +358415439203, Nurmijärvi
sähköposti


GIC FI*GoldenFurry`s First Glance
Punahopeatiikeri/valkea (NFO ds 09 23)
Synt: 22.03.2015
Isä: PR SC FI*Nalle-Puhin Gil Grissom
Emo: IC FI*Catpros Altai anemone
Pawpeds-sukutaulu
Muita tietoja: Terveystestit: HCM: terve Veriryhmä: A FeLV ja FIV: negatiivinen (2016) GSD IV: N/N DNA PK: N/N

Omistaja: Minna Hyytiäinen (-0)
Puh: +358445462226, Lievestuore
sähköposti


 

© Norjalainen Metsäkissa Ry
Perustettu 1989
Lisätietoja osoitteesta info@norjalainenmetsakissa.fi
Web-design Marika Lahti