Aikuisen ja ikääntyvän kissan sydänultrauksen tukeminen

Norjalainen metsäkissa ry tukee aikuisten ja ikääntyvien norjalaisten metsäkissojen sydämen ultrausta 1.1.2017 alkaen. Tuen suuruus on 25 euroa / ultrauskerta. Tuki voidaan myöntää samalle kissalle kaksi kertaa. Sydänultrattavan kissan tulee ultraushetkellä olla vähintään 5-vuotias tuen saadakseen ja toinen tukikerta voi olla aikaisintaan 2 vuoden kuluttua ensimmäisestä.

Tukea maksetaan seuraavien ehtojen täyttyessä:

1. Tukea maksetaan Suomessa asuvan rekisteröidyn norjalaisen metsäkissan sydänultrauksesta.

2. Ennen tuen hakemista ultraustuloksen pitää näkyä Kissaliiton Omakissassa (julkinen näkymä) tai PawPedsissä. Kissan omistaja toimittaa itse ultraustuloksen Kissaliiton Omakissaan tai PawPedsiin.

3. Tuen ehtona on, että kissasta on otettu DNA-verinäyte Kissojen geenitutkimukseen. Verinäyte on voitu ottaa jo aiemmin tai sen voi ottaa ultraushetkellä. Tukea hakevan on pystyttävä todistamaan, että kissasta on otettu DNA-verinäyte.

4. Tukea ei makseta takautuvasti ennen 1.1.2017 ultratuista kissoista.

Yhdistys toivoo, että kissojen omistajat ilmoittavat Kissojen geenitutkimukselle kissan sydänultrauksen tuloksista. Kissojen geenitutkimuksen tavoitteena on rakentaa kattava suomalaisten rotukissojen DNA-pankki, jota voi hyödyntää kissojen perinnöllisten sairauksien ja ominaisuuksien kartoittamisessa. Tutkimus on mahdollista vain kissanomistajien ja kasvattajien toimittamien näytteiden avulla. Kissojen geenitutkimus toivoo näytteitä paitsi perinnöllisistä sairauksista kärsivistä kissoista ja niiden sukulaisista, myös mahdollisimman kattavasti suomalaisista rotukissoista. Varsinkin vanhojen, terveiden kissojen näytteet ovat arvokkaita.

© Norjalainen Metsäkissa Ry
Perustettu 1989
Lisätietoja osoitteesta info@norjalainenmetsakissa.fi
Web-design Marika Lahti