Kasvatus

Norjalaista metsäkissaa on kasvatettu ihmisten parissa vuosikymmeniä, sukupolvesta toiseen vain sisäkissana. Yhdistyksen jäsenissä on rodun kasvattajia n. 50. Maantieteellisesti he jakautuvat ympäri maata. Kasvatuksen tavoitteena ei ole kissamäärän kohtuuton lisääminen vaan tarkoituksena on kasvattaa terveitä, rodunomaisia ja hyväluonteisia norjalaisia metsäkissoja.

Rekisterikirja

Puhdasrotuisella norjalaisella metsäkissalla on aina rekisterikirja. Rekisterikirjaa ei pennuille saa ellei kasvattaja ole rekisteröitynyt kasvattaja ja pennun vanhemmat rekisteröityjä norjalaisia metsäkissoja. Kasvattajanimi anotaan Suomen Kissaliiton kautta ja se tulee olla myönnetty ennen kasvatustoiminnan aloittamista.
Kasvattaja allekirjoittaa myös kasvattajasitoumuksen, jolla hän sitoutuu noudattamaan Kissaliiton ja kansainvälisen kattojärjestön FIFen sääntöjä.

Kissanpentujen teettäminen ja hoitaminen vaatii aikaa, tunnollisuutta ja hyvät perustiedot.

Yhdistys julkaisee kotisivulla pentulistaa. Listalla on FIFe:n rekisteröityjä pentuja ja aikuisia uutta kotia etsiviä kissoja.
Pennun luovutus uusiin koteihin tapahtuu aikaisintaan 14 viikon iässä. Tuolloin pennun sosiaalinen kehitys on siinä vaiheessa, että sen voi erottaa emosta ja muusta pentueesta. Luovutushetkellä pentu on monipuolisesti ruokittu, rokotettu ja loishäädetty (madotettu). Pentu on myös tunnistemerkitty mikrosirulla rokotusten yhteydessä. Kissaliitto pitää kirjaa tunnistemerkityistä kissoista.

Tutustu pentuun ja asiapapereihin huolella.