Vinkkejä näytteilleasettajalle

Onnistunut näyttely edellyttää järjestävän yhdistyksen, näytteilleasettajien, vapaaehtoisten toimitsijoiden ja tuomarien hyvää yhteispeliä. Päätä kiristävä pipo on hyvä jättää kotiin ennen näyttelymatkalle lähtöä.

Siisteys on kaiken A ja O.


Pitämällä paikat siistinä vähennät huomattavasti kissojen terveysriskejä.
Käyttökelpoinen kissanhiekka ei kuulu näyttelypaikan roskikseen.
Vie mennessäsi se minkä olet mukana tuonutkin. Roskapussit täyttyvät turhaan ja tulevat liian raskaiksi ja näin ollen hajoavat tyhjennettäessä ja lisäävät turhaan näyttelynjärjestäjän työtä.
Pakkaa mukana tuomasi eväät / juotavat muovirasioihin ja palautuspulloihin ja vie mukanasi pois näyttelypaikalta. Näin vähennät merkittävästi kaatopaikkajätemäärää.
Ethän vie roskia wc:n roska-astioihin, sillä ne täyttyvät muutenkin käsipaperista.
Kissojen juomavedet tulee tyhjentää viemäriin tai näyttelyhäkkien päissä oleviin vesisankoihin. Vettä ei saa milloinkaan kaataa roska-astiaan ( kts. edellä).
Palauta näyttelyn aikana jaettu mainos- ym. materiaali ulko-oven läheisyydessä olevaan keräyspaperilaatikkoon, mikäli et vie sitä mukana.

Näyttelyn sujuva eteneminen on kaikkien etu

Kysy rohkeasti muilta, jos et jotain asiaa tiedä tai jokin asia on sinulle epäselvä
Ota vahvistuskirje ja kissasi paperit ajoissa esille sujuvan eläinlääkärintarkastuksen ja näyttelyyn ilmoittautumisen mahdollistamiseksi
Tarkista luettelosta kissasi tiedot sekä mahdollisten siitos- ja kasvattajaluokan tietojen oikeellisuus ja ilmoita mahdolliset ilmoittautumisen jälkeen tulleet luokkamuu-tokset ja havaitsemasi virheet näyttelyluettelon tiedoissa heti aamulla sihteeristölle.
Tarkista näyttelyluettelosta oman kissasi tuomari ja käy katsomassa etukäteen missä kyseisen tuomari pöytä on. Muista hakea numerolappu kissallesi.
Tarkista luettelosta montako kissaa on ennen omaasi, niin pystyt arvioimaan kuinka kauan oman kissasi arvosteluun on vielä aikaa.
Laita kissasi valmiiksi arvostelua / paneelia varten ajoissa, ettei sitä tarvitse odotella silloin kun kissan pitäisi jo olla tuomaripöydällä.
Jos et itse voi / ehdi viedä kissaasi tuomarin arvosteluun niin ilmoita siitä hyvissä ajoin assistentille, joka hoitaa kissasi esittelyn.
Jos et tiedä pääsikö kissasi esim. värin parhaan/tuomarin parhaan valintaan niin varmista asia vaikka assistentilta. Myös seuraamalla arvostelua asia useinmiten selviää, kun oman ryhmän / kategorian arvostelu loppuu. Näin kissasi on oikeassa paikassa oikeaan aikaan näyttelyn parhaita kissoja valittaessa eikä muiden tarvitse turhan odotella serti/VP/TP-valintoihin puuttuvia kissoja.
Nouda arvostelun jälkeen arvostelusetelit ruusukepöydästä

Näyttelyn päättyessä

Siivoa häkkiverhojen purkamisen jälkeen häkin alusta ja ympäristö hiekasta sekä muista roskista.
Vie käytetyt ruokapurkit ja pussit roskikseen.
Laita kissanhiekka pussiin/astiaan ja vie se kotiin.
Kaada kissan juomavedet viemäriin tai näyttelyhäkkien päissä oleviin vesisankoihin
Toimita ylimääräinen mainos ym. paperit keräyspaperilaatikkoon.
Toisen näyttelypäivän päättyessä irrota näyttelyhäkin katto ja laita se häkin sisälle
Vie häkkien välipahvit häkkirivien päihin / niitä varten tarkoitettuihin rullakoihin.
Älä ryntäile ja hätäile, sillä jokainen pääsee kyllä ajoissa kotiin.
Ota pakatessa myös muut huomioon.

Hyvää ja antoisaa näyttelyviikonloppua näyttelyn järjestäjille ja näytteilleasettajille toivottaa Norjalainen Metsäkissa ry.